Vanillepudding

vanillepudding
 

Even snel een basisreceptje tussendoor, namelijk dat van vanillepudding. Super gemakkelijk om te bereiden en ouderwets lekker.

Voor eenieder die niet genoeg van een toetje kan krijgen is vanillepudding absoluut een aanrader. In combinatie met verse vruchten of een frisse coulis ervan bijvoorbeeld, kent ongetwijfeld iedereen de onweerstaanbare neiging om haar of zijn bordje leeg te likken als het op is (ik toch althans).

Hoewel ik, zoals de meeste mensen, ontzettend hou van toetjes, eet ik er vrij weinig (ofschoon me dat af en toe best zwaar valt). Die keren dat ik vanillepudding maak, is het omdat ik het wil verwerken in een of ander recept dat in de planning staat om bereid te worden. Vanillepudding wordt in zoveel recepten verwerkt dat ik ze hier niet allemaal ga opnoemen omdat het er simpelweg veel te veel zijn, maar de fervente thuisbakker zal ongetwijfeld weten wat ik bedoel. De beginnende of minder fanatieke thuisbakker wil ik dit basisrecept echter niet onthouden, vandaar dat ik vind dat het op mijn site thuishoort.

 

Recept Vanillepudding

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 5 minuten

Totaal tijd: 15 minuten

Aantal: ½ liter

Recept Vanillepudding

Ingrediënten:

 • 375 ml melk
 • 100 gr suiker
 • 25 gr bloem
 • 3 eidooiers
 • 1 vanilleboon

Werkwijze:

 1. Schraap het merg uit de vanilleboon.
 2. In een mengkom, klop de eidooier samen met 50 gram suiker goed los.
 3. Voeg de bloem toe en klop alles met de garde stevig dooreen (om klontjes te voorkomen).
 4. Breng in een pannetje de melk samen de rest van de suiker en de vanillemerg aan de kook.
 5. Zodra de melk gaat koken, haal het pannetje van het vuur, giet een klein scheutje bij het ei/suikermengsel en mix met de garde tot een papje (dit heet 'familie maken').
 6. Voeg het papje voorzichtig toe aan de rest van het pannetje met gekookte melk en breng alles al roerend wederom aan de kook.
 7. Laat het mengsel, al roerend, 1 (één) minuut doorkoken totdat het een dikkere structuur krijgt en een pudding wordt.
 8. Spoel een bordje of plat schaaltje af met koud water (niet afdrogen) en giet hierop de pudding.
 9. Bedek de pudding onmiddellijk met plasticfolie om velvorming te voorkomen en zet apart om af te koelen(bij voorkeur in de koelkast).

NB! Wil je vanillepudding als warm dessert serveren? Dan laat je het uiteraard niet eerst afkoelen maar serveer je het direct.

http://murielsbakingpassion.nl/vanillepudding/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *