Suikervrije Appelmoes

Appelmoes

 

Je hoeft niet bepaald een doorgewinterde of ervaren kok of bakker te zijn om appelmoes te maken, alles wat je nodig hebt zijn alleen maar appels en water, dat is alles! Ik voeg nooit suiker toe aan mijn zelfgemaakte appelmoes, maar voor degenen die van zoet houden is dat natuurlijk een optie.

Als je je afvraagt wat je zoal kunt doen met appelmoes; je kunt het gewoon laten voor wat het is en gebruiken als bijgerecht of als een toetje, maar wist je dat appelmoes ook een geweldig ingrediënt is dat te gebruiken is in allerlei manieren van koken en bakken? Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als een vervanger voor suiker en vet in veel recepten en daarbij zorgt het echt voor een geweldige smaak en textuur. Het enige wat je daarvoor moet doen is om de appelmoes wat droger te maken. Dit doe je eenvoudig door het een nachtje in een kaasdoek (of zéér dun doek) te laten uitlekken (gooi het opgevangen sap niet weg, dit kan in allerlei andere recepten worden gebruikt of gebruik het in een smoothie bijvoorbeeld).

Meestal bereid ik een kleine hoeveelheid appelmoes om direkt te kunnen gebruiken of ik zet het in de vriezer voor later gebruik. Altijd gemakkelijk om bij de hand te hebben!

 

Recept Suikervrije Appelmoes

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 1 uur

Totaal tijd: 1 uur, 10 minuten

Aantal: 300 Gram

Recept Suikervrije Appelmoes

Ingrediënten:

  • 2 kilo zoete appels
  • 200 ml water

Werkwijze:

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in stukken.
  2. Doe de appelstukjes in een pan en voeg 200 ml water toe.
  3. Breng aan de kook en laat op laag vuur 1 uur koken tot moes.
  4. Roer regelmatig.

NB!! Voor een drogere appelmoes, laat de appelmoes een nachtje uitlekken in een kaasdoek (of zeer dun doek).

http://murielsbakingpassion.nl/suikervrije-appelmoes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *