Pizza met Rode Bietjes en Geitenkaas

Rode Biet Pizza
 

Vandaag komt mijn jongste stiefdochter gezellig bij ons eten. Haar lievelingsgerecht gerecht? Natuurlijk, pizza! Altijd als ze via de telefoon zegt dat ze langs wil komen, vraagt ze ‘wat eten we’? Niet dat we altíjd pizza serveren als ze langskomt, maar als het antwoord op haar vraag ‘pizza’ is, kunnen we van mijlenver haar vreugdedansje horen en slaakt ze van blijdschap een luide ‘jaaaaaaa’ door de telefoon.

Haar favoriet is veruit de pizza met champignons en mozarella, maar toch is elke pizza die je op haar bordje tovert een feestje voor haar. Áls we dan pizza eten, maken we er daarom áltijd twee. Haar meest geliefde én een verrassingspizza. Deze laatste variëert altijd qua belegsel en smaak, maar wat voor pizza we haar ook voorschotelen, altijd zie je haar smullen en genieten en verschijnt er een tevreden glimlach op haar gezicht.

Vandaag wilde ik haar verrassen met een wel heel bijzondere pizza, een superlekkere met een combinatie van geitenkaas en rode bietjes, twee ingrediënten die uitstekend bij elkaar passen. Tevens is het, behalve de smaak, met al die mooie kleuren werkelijk een schilderijtje om te zien én daarbij ook nog eens laag in calorieën.

Ik schreef net nadrukkelijk ‘wilde ik haar gaan verrassen’, want toen ze gisteren weer vroeg ‘wat eten we’, en ik zei ‘pizza’, zei ze ‘een pizza met rode bietjes en geitenkaas lijkt me wel lekker’.  Over telepathie gesproken…..

 

Recept Pizza met Rode Bietjes en Geitenkaas

Voorbereidingstijd: 2 uur, 30 minuten

Kooktijd: 15 minuten

Totaal tijd: 2 uur, 45 minuten

Aantal: 1 Pizza met een doorsnede van 25 cm

Aantal: 6 Pizzapunten

Recept Pizza met Rode Bietjes en Geitenkaas

Ingrediënten:

    Pizzabodem
  • 250 gr bloem
  • 125 ml lauwwarm water
  • 9 gr gedroogde gist
  • ½ el olijfolie
  • ½ tl zout
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • Belegsel
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el crème fraîche
  • 1 gekookte rode biet
  • 100 gr geitenkaas
  • 1 el italiaanse kruidenmix
  • zout en peper
  • tabasco
  • olijfolie
  • rucola (of salade naar keuze)

Werkwijze:

    Bodem
  1. Doe de gist en water in een schaaltje en laat het rusten totdat het schuimig wordt (circa 5 minuten).
  2. Mix de bloem, olijfolie, knoflookpoeder en uienpoeder in een aparte mengkom met een houten lepel.
  3. Voeg het gist/watermengsel toe en mix met de deeghaak van je standmixer op lage stand tot één geheel.
  4. Voeg het zout toe en mix op middelmatige stand totdat het deeg één vast geheel wordt en álle deeg in de mengkom is opgenomen (als het deeg te droog is, voeg dan ¼ el water toe).
  5. Smeer een aparte kom lichtjes in met olie en plaat het deeg hierin, bedek de schaal met een vochtige doek en laat het deeg circa 2 uur rusten of totdat het in grootte is verdubbeld.
  6. Belegsel
  7. Meng de tomatenpuree en crème fraîche in een apart schaaltje.
  8. Voeg tabasco en zout naar smaak toe.
  9. Snij de gekookte rode biet in dunne plakjes.
  10. Snij de geitenkaas in blokjes.
  11. Afwerking
  12. Verwarm de oven voor op 220°C.
  13. Neem een pizza pan (of bakplaat) met een doorsnede van 25 cm en bestrooi deze heel lichtjes met wat bloem.
  14. Rol het deeg uit tot een ronde vorm met een doorsnede van 25 cm.
  15. Plaats het deeg op de pizzapan en bestrijk het met het tomatenpuree mengsel.
  16. Beleg het deeg daarna eerst met de blokjes geitenkaas en schik daarna de plakjes rode biet er bovenop.
  17. Verdeel de Italiaanse kruiden over het belegsel en voeg wat zout en peper naar smaak toe.
  18. Besprenkel het geheel met enkele druppels olijfolie.
  19. Bak de pizza in het midden van de oven gedurende circa 15 minuten.
  20. Neem de pizza uit de oven, beleg hem ruim met rucola en serveer onmiddellijk.
http://murielsbakingpassion.nl/rodebietjes-pizza/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *