Pastasalade met Gerookte Zalm en Zeekraal

zalm-zeekraal-pastasalade

Ik kan niet genoeg krijgen van pastasalade, in de zomer en zelfs in de winter. Ik weet het, je moet niet teveel pasta eten, maar dat is precies wat ik doe; ik voeg weinig pasta toe aan m’n salades en ik gebruik altijd de volkoren versie. Voor mij is dit de ideale situatie; minder ongezonde en weinig pasta én verse gezonde ingrediënten. Helemaal prefect dus!

Om de milde en zilte smaak van de zee te verkrijgen heb ik aan deze salade gerookte zalm en verse zeekraal toegevoegd die ik bij de visboer heb gehaald. Om de smaak ietwat te versterken heb ik voor de dressing wasabi gebruikt (voor degenen die nog nooit wasabi hebben gebruikt; wees voorzichtig, het is heel erg heet).

 
 

Recept Pastasalade met Gerookte Zalm en Zeekraal

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 15 minuten

Totaal tijd: 25 minuten

Aantal: 4 Personen

Recept Pastasalade met Gerookte Zalm en Zeekraal

Ingrediënten:

    Salade
  • 150 gr volkoren pasta (penne)
  • 30 gr erwtjes (vers of uit de diepvries)
  • 1 bos radijsjes
  • 100 gr zeekraal
  • 250 gr gerookte zalm
  • Dressing
  • 3 el geconfijte gember
  • 6 el griekse yoghurt (0% vet)
  • 1 tl wasabi
  • 2 el maanzaad

Werkwijze:

    Salade
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voeg 3 minuten voordat de pasta afgekookt is de erwtjes toe.
  3. Giet de pasta en erwtjes af, spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  4. Snij de radijsjes, gerookte zalm en zeekraal in grove stukken.
  5. Meng alles in een grote schaal en verdeel over de borden.
  6. Dressing
  7. Vermeng de griekse yoghurt met wasabi en voeg de geconfijte gember toe.
  8. Finishing touch
  9. Besprenkel de salade met de dressing en verdeel het maanzaad erover.
http://murielsbakingpassion.nl/pastasalade-met-gerookte-zalm-en-zeekraal/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *