Amerikaanse Pannenkoekjes

Pannenkoekjes

American pancakes kan ik iedereen aanraden. Deze Amerikaanse traktaties zijn een geweldige afwisseling bij het zondags ontbijt, als lunch of als een heerlijk dessert na een dineetje. Drenk ze in een zoete ahornsiroop of beleg ze met een rijpe banaan, en laat je in gedachten meenemen naar het land van de stars en stripes.

Volgens eigen recept bereid, zónder suiker en mét Griekse yoghurt, waardoor ze lekker dik en toch luchtig zijn. Precies zoals een amerikaans pannenkoekje hoort te smaken maar dan met een persoonlijk tintje.

 

Recept Amerikaanse Pannenkoekjes

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd: 15 minuten

Totaal tijd: 20 minuten

Aantal: 6 Pannenkoekjes (Amerikaans formaat)

Recept Amerikaanse Pannenkoekjes

Ingrediënten:

  • 125 gr bloem
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 60 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl vanille-extract (ZIE RECEPT)
  • snufje zout

Werkwijze:

  1. Meng in een kommetje bloem, bakpoeder en zout.
  2. In een aparte kom, mix met de handgarde de griekse yoghurt met het ei.
  3. Voeg melk en vanille-extract toe.
  4. Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe en mix met de handgarde tot een glad beslag.
  5. Smelt een klontje boter in de koekenpan op middelmatig vuur, zet op laag vuur zodra de boter is gesmolten.
  6. Vul een ½ (soep)lepel met beslag en schenk dit in de koekenpan, hou de pannenkoekjes klein (amerikaanse formaat) en zodra ze aan de randen verkleuren kun je ze omdraaien.
http://murielsbakingpassion.nl/pannenkoekjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *