Chocoladenotenpasta

Chocoladenotenpasta

 

Dit is echt een goedje dat veel voedingsstoffen bevat en geladen is met energie. Een makkelijk, vers en (h)eerlijk receptje voor iedereen die van chocoladepasta met amandelen houdt.

Deze pasta heb ik bereid van pure chocolade met gemalen amandelen, een heel klein beetje roomboter en arachideolie, niets anders dan dat! Lekker glad en romig, rijk aan eiwitten en vol met essentiële vitaminen en mineralen door het gebruik van amandelen.

Geweldig voor op de boterham of toast, heerlijk als topping bij een dessert, superhandig als ingrediënt voor gebak of brood, ja, zelfs een lekkere verwennerij direct van de lepel. Er is géén suiker aan toegevoegd dus een beetje meer is volkomen geoorloofd!

 

chocoladenotenpasta

 

Recept Chocoladenotenpasta

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Aantal: 250 ml

Recept Chocoladenotenpasta

Ingrediënten:

  • 100 gr geroosterde amandelen
  • 75 gr pure chocolade
  • 3 el (45 ml) arachide olie
  • 1 tl (10 gr) roomboter

Werkwijze:

  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Maal de amandelen in een keukenmachine net zolang tot dat het een pasta wordt (dit kan zeker 10 minuten duren).
  3. Schep de amandelpasta in een kom en voeg de gesmolten chocolade, arachide olie en boter toe en mix alles goed door elkaar.

NB!! Bewaar de pasta NIET in de koelkast maar in een donkere ruimte op kamertemparatuur, op deze manier blijft hij mooi zacht en romig.

TIP!! Indien je een zoetere versie wilt, voeg dan 1 theelepel honing toe.

http://murielsbakingpassion.nl/chocoladenotenpasta/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *