Chocolade Pecan Biscotti

Chocolade Pecan Biscotti

 

Simpel, snel en smakelijk. Deze drie handelskenmerken hebben veruit mijn grootste voorkeur als het aankomt op het bedenken van nieuwe recepten. In alle drie de gevallen gaat me dat meestal goed af. De ene keer soms wat beter dan de andere keer misschien, maar doorgaans heb ik geen klagen.

Vandaag staat er een recept op de planning dat deze drie kenmerken in ieder geval in zicht heeft, namelijk dat van biscotti. Aangezien biscotti een grote favoriet is hier in huis, ben ik dikwijls aan het experimenteren met biscotti recepten. Ik heb al eens Hazelnoot Biscotti en een Biscotti in Witte Chocolade recept op mijn website beschreven, dus niets nieuws onder de zon zou je denken. Dit recept vind ik echter dermate geslaagd, dat ik het waard vind om op m’n blog geplaatst te worden.

De structuur van dit koekje is krokant (dus niet keihard zoals de bekende cantuccini) en de zachte chocolade die zich in de kern ervan bevindt, maakt dat het een dynamisch geheel wordt. Voeg daar de stukjes pecannoten aan toe en je hebt een fantastisch koekje dat een explosie van smaken en aroma’s teweegbrengt.

Simpel, snel en smakelijk zijn ook de drie meest aanlokkelijke trefwoorden waar iedere (thuis)bakker zich graag aan hecht. Als je daarbij ook nog eens van biscotti én chocolade houdt, dan is dit een recept dat je zéker een keertje zou moeten uitproberen.

 

Chocolade Pecan Biscotti

 

Recept Chocolade Pecan Biscotti

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Totaal tijd: 45 minuten

Aantal: 16 stuks

Recept Chocolade Pecan Biscotti

Ingrediënten:

  • 200 gr bloem
  • 1 tl cacaopoeder
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 60 gr boter
  • 50 gr pure chocolade
  • 50 gr pecannoten
  • 1½ ei
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (electrische oven) of 140°C (hetelucht oven).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Meng de bloem, het zout, bakpoeder en cacaopoeder en zet apart.
  4. Hak de chocolade en pecannoten in kleine stukjes en zet apart.
  5. Mix in een kom de boter samen met de suiker luchtig.
  6. Voeg het ei toe.
  7. Zodra het ei volledig is opgenomen voeg je het bloemmengsel toe en mix je tot een samenhangend deeg.
  8. Kneed met de hand de noten en chocolade er door en vorm een rechthoek van circa 25x5 cm.
  9. Leg het deeg op de bakplaat en bak gedurende 25 minuten.
  10. Verwijder het uit de oven en laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat.
  11. Snij de deegplak in 16 gelijke stukken.
  12. Leg de biscotti op hun zijkant terug op de bakplaat en bak gedurende 10 minuten.
  13. Laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen en daarna volledig op een rooster.
http://murielsbakingpassion.nl/chocolade-pecan-biscotti/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *