Caesar Pasta Salade

Caesar pasta salade

De wereldse populariteit van deze salade is te danken aan de man wiens naam de salade draagt, Caesar Cardini (niet Julius Caesar zoals zoveel mensen denken). Dit is de meeste favoriete zomersalade van mijn man en mij. We zijn er compleet aan verslaafd en eten het in de zomer dan ook minstens één keer per week (we denken er aan om het ook in de komende winter te gaan eten, uiteraard met de verwarming op 30°). Om er meer een maaltijdsalade van te maken heb ik er een beetje pasta aan toegevoegd (soms worden er nog andere ingrediënten aan toegevoegd zoals kip of spekjes, maar ik heb dat achterwege gelaten).

 
 

Caesar Pasta Salade

Voorbereidingstijd: 45 minuten

Aantal: Aantal: 4 personen

Caesar Pasta Salade

Ingrediënten:

    Salade
  • 500 gr romana sla
  • 75 gr volkorenpasta (penne)
  • 100 gr geschaafde parmezaanse kaas
  • 100 gr zelfgemaakte croutons
  • Zelfgemaakte croutons
  • 100 gr oud brood
  • 60 ml olijfolie
  • 2 teentjes uitgeperste knofllook (of aantal naar smaak)
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • Dressing
  • 1 limoen
  • 1½ el dijon mosterd
  • 30 gr ansjovis (zonder olie)
  • 3 teentjes uitgeperste knoflook (of aantal naar smaak)
  • 200 ml olijfolie
  • Peper naar smaak (zout is niet nodig omdat de ansjovis al zout genoeg is)

Werkwijze:

    Salade
  1. Verwarm de oven voor tot 180°C.
  2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Snij ondertussen het oud brood in blokjes van circa 1-2 cm.
  4. Besprenkel een ovenschaal met de helft van de olijfloie (30 ml).
  5. Voeg de blokjes brood, uitgeperste knofllook, Italiaanse kruiden en de rest van de olijfolie (30 ml) toe en vermeng alles goed handmatig.
  6. Bak circa 15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn en zet daarna apart om af te laten koelen.
  7. Giet de pasta af en spoel af met koud water totdat het is afgekoeld en zet apart om uit te lekken.
  8. Hak de romana sla grof en doe dit in grote saladekom.
  9. Voeg de geschaafde parmezaanse kaas, uitgelekte pasta en afgekoelde croutons toe.
  10. Dressing
  11. Laat de ansjovis uitlekken.
  12. Pers een limoen uit in een aparte mengschaal.
  13. Voeg mosterd en uitgeperste knoflook toe
  14. Hak de ansjovis superklein en voeg toe aan de mengschaal.
  15. Vermeng alles goed met een handmixer.
  16. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe met een handmixer en blijf mixen totdat de dressing mooi glad is (BELANGRIJK! Doe dit beslist druppelsgewijs anders gaat de dressing schiften).
  17. Voeg peper naar smaak toe.
  18. Giet de dressing over in de saladekom en meng alles goed door met saladebestek.
http://murielsbakingpassion.nl/caesar-pasta-salade/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *