Boerenkoolsoep

Boerenkoolsoep

 

Heb je misschien zin in een gezonde vegetarische maaltijdsoep? Misschien kan ik je met dit recept overhalen om deze boerenkoolsoep eens te bereiden.

Dat boerenkool tegenwoordig tot de zogenaamde ‘superfoods’ wordt gerekend is denk ik niets nieuws meer onder de zon. Het zit boordevol vitaminen en mineralen en je kunt er tegenwoordig vanalles mee bereiden, buiten de oeroude boerenstamppot die wij hier in Nederland kennen.

Wist je dat soep een geweldige energieversterkende eigenschap bezit? Je zult het vast kennen; je voelt jezelf wat slapjes en na het eten van een soepje kikker je in no-time weer op en kun je weer vooruit. Soep heeft ook een hoog watergehalte waardoor je het gevoel van ik-zit-vol langer vast kunt houden en zodoende aanzienlijk minder zin zult hebben om te gaan snacken of iets dergelijks. Bovendien heeft een wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat een mens de minste calorieën verbruikt op dagen dat hij of zij soep eet in plaats van dezelfde ingrediënten in vaste vorm.

Als het zélf bereiden van soep je afschrikt, laat me je dan verzekeren dat het zélf maken ervan, gemakkelijker (en natuurlijk gezonder) is dan je denkt. Dus, ik zou zeggen, haal al je verstopte groenten en favoriete ingrediënten tevoorschijn en stel een lekker soepje samen. Boerenkoolsoep bijvoorbeeld.

 

Recept Boerenkoolsoep

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 15 minuten

Totaal tijd: 30 minuten

Aantal: 4 personen

Recept Boerenkoolsoep

Ingrediënten:

  • 250 gr boerenkool
  • 300 gr aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook (of hoeveelheid naar keuze)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 prei (alleen de stam)
  • ½ winterwortel
  • 1,2 liter groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 theelepel wasabi (optioneel)
  • pompoenpitten ter garnering (optioneel)

Werkwijze:

  1. Snij de aardappelen, wortel, ui en knoflook in blokjes en de bleekselderij en prei in ringen.
  2. Hak de boerenkool grof.
  3. Fruit de ui in de olijfolie in een ruime soeppaan.
  4. Voeg de knoflook toe zodra de ui glazig is.
  5. Voeg de wortel en aardappelen toe en schep het geheel gedurende 3 minuten om.
  6. Voeg de rest van de groenten en de groentebouillon toe en laat het geheel 15 minuten koken.
  7. Pureer de soep met een staafmixer.
  8. Breng op smaak met peper en zout en eventueel de wasabie.
  9. Garneer met de pompoenpitten (optioneel)
http://murielsbakingpassion.nl/boerenkoolsoep/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *